Skip to content Skip to footer

Historiek

Mijn ouders, Paul en Josée, hebben een 10 tal jaar lang, met veel liefde en kennis, het witte goud geteeld, ze hebben de ‘Lierse asperges’ letterlijk en figuurlijk tot een echt begrip in de streek laten uitgroeien.

In 2020 hebben mijn ouders beslist om het steekmes van de asperges definitief te laten rusten in het veld, zodat ik en Charlotte vanaf 2021 met een nieuw scherp mes aan de slag kunnen gaan.

Het steekmes van de asperge is dus symbolisch doorgegeven van vader op zoon, al zullen mijn ouders ons nog met raad en daad bijstaan.

Niets mooier om in een familiale sfeer, te werken en te wroeten in de buitenlucht, om zo een vers product te bekomen!

De Lierse asperges - Familie Vercammen
De Lierse asperges - Vers uit het zand, recht naar de klant!

Wat we doen

Lekkere, kwaliteitsvolle asperges telen, om dan vers te verkopen in onze hoevewinkel, daar trachten wij de beste in te zijn.
Ons bedrijf is vrij uniek omdat we niet enkel buiten asperges hebben, maar ook asperges telen in de serre, zo kunnen we vanaf begin maart al onze eerste asperges steken.

Ons seizoen loopt van begin maart tot midden juni, 7 dagen op 7 wordt er geoogst en gesorteerd.
We verkopen onze asperges aan veiling ‘BelOrta’, restaurants en in onze hoevewinkel.

De asperges worden in verschillende maten en vormen aangeboden in onze winkel, indien de klant het wenst worden de asperges ter plaatse geschild, door ons schilmachine.
Zodat jullie zonder veel werk, kunnen genieten van heerlijke verse asperges!

Wie we zijn

Als kind groeide Bert op tussen de tomatenplanten van zijn ouders, enkele honderden meters verderop kon hij bij zijn grootvader meehelpen bij het melken van de koeien en op latere leeftijd teelde hij zelf aardbeien om een centje bij te verdienen. Kortom zijn leven speelde zich al op jonge leeftijd af in de land- en tuinbouwsector.
Met het diploma bachelor land- en tuinbouw op zak, heeft hij al een 15 jaar werkervaring in de land- en tuinbouwsector, als ploegbaas in de tomatenteelt en later als inspecteur in alle takken van de landbouw.
Maar na 15 jaar vond Bert het tijd om zelf de hand aan de ploeg te slaan en samen met zijn vrouw Charlotte, asperges met passie te telen en met liefde te verdelen!

Charlotte groeide helemaal niet op in de tuinbouwsector. Het is allemaal nieuw voor haar, al is (boer)gondisch eten haar niet vreemd. Met haar diploma bachelor voedings- en dieetkunde en bachelor toegepaste psychologie kan zij het bedrijf een nieuwe insteek geven. Zij beseft des te meer dat dagverse groenten de basis zijn van een gezonde levensstijl. Daarnaast zal zij vooral Bert helpen in de hoevewinkel en de dagelijkse administratie.

Ook het familiaal karakter is aanwezig bij het seizoenspersoneel. Moeder (Anastasia) en dochter (Gina) helpen ons al enkele jaren bij het oogsten van de ‘Lierse asperges’. Zij ruilen hun thuisland Roemenië voor enkele maanden in om mee het ‘Lierse asperges’ team te komen versterken.

Gina & Anastasia
Gina & Anastasia

Enkele beelden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van onze aankondigingen zoals start en einde van het seizoen, openingen op feestdagen, promoties, recepten & tips, …

E-mailadres: *

Spreet 11
2500 Lier

 0470 38 94 94
 info@lierseasperges.be
(Geen bestellingen via e-mail, voicemail of contactformulier)

 /lierseasperges

Openingsuren

Alle dagen van 11u tot 18u.

Op zondag van 10u tot 12u.
 
Ons seizoen loopt van begin maart tot half juni.

Lierse Asperges © 2021 –  Privacy beleidCookiebeleid – Website door Punt Uit!